Takim informues mbi dhunën në familje me gratë në Velipojë

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Në muajin mars u mbajt një takim informues me gratë banore në njësinë administrative Velipojë. Gratë u informuan mbi mekanizmat e mbrojtjes së viktimave të dhunës në familje. Gratë sugjeruan që është e mira që të jetë një police në zonë ku gratë te shpreheshin më lirshëm. Sipas tyre nje grua e dhunuar ka frikë të dononcojë pasi nuk ndjehet e sigurtë, sepse dhunuesi nëse nuk dënohet dhe del nga burgu mund edhe ta vrasë. Pra frika e një ridhunimi apo edhe kërcënimi për jetën ekziston.

Njëra nga gratë e pranishme në takim tregoi për rastin e saj. Ajo kishte 14 vjet që ishte divorcuar si pasojë e dhunës në familje. Bashkëshorti i saj ka dalë nga burgu dhe ajo ndjehet gjithmonë e kërcënuar, pasi ai e dhunon psikologjikisht. Ajo e denoncon në polici por prap ai pas disa ditësh fillon avazin, pin dhe i gjuan shtëpinë me gurë.

Pothuajse të gjitha zonjat ishin të mendimit që gratë nuk mund të jetojnë në një shtëpi me dhunuesin.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.