Monthly Archives: June 2018

Kriza në Venezuelë: BE njofton se do të jape 35 milion euro ndihmë humanitare për Venezuelën

Situata social-ekonomike në Venezuelë vazhdon të përkeqësohet me pasoja të rënda për Venezuelën dhe për vendet fqinje. Komisioni Europian deklaroi në 7 Qershor se do të ofrojë një paketë humanitare prej 35.1 milion eurosh për nevojat emergjente por dhe për … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

BE-ja ofron 1.5 milion euro ndihmë humanitare për refugjatët dhe emigrantët në Bosnje-Hercegovinë

Bashkimi Europian ka lajmëruar në Qershor se do të japë 1.5 milion euro ndihmë humanitare për të adresuar nevojat në rritje të refugjatëve, të kërkuesve për azil dhe të emigrantëve të ngecur në Bosnje-Hercegovinë. Kjo shumë e çon fondin total … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Direktorati i BE-së për ndihmat humanitare do të mbrojë 42,000 fëmijë dhe vajza të reja në Bangladesh

              Direktorati i BE-së për ndihmat humanitare dhe emergjencat civile (ECHO) I ka ofruar 2.6 milion dollarë UNICEF-it që fëmijët, adoleshentët dhe vajzat e reja refugjatë në Bangladesh të mund të jetojnë të sigurtë … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

180 milion euro ndihmë nga BE-ja për ndihmat emergjente ndaj refugjatëve në Greqi

        Komisioni Europian ka shpallur ndihmë emergjente prej 180 milion eurosh për refugjatët në Greqi, përfshirë fonde për programin ESTIA-Ndihmë Emergjente për Integrimin dhe Akomodimin, i cili ndihmon që refugjatët të akomodohen në qytete dha larg kampeve … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Trajnim me punonjësit e policisë në Komisariatin e Policisë Pukë

          Qendra Kombëtare për Shërbime Komunitare në kuadër të projektit “Munde dhunën, thyeje heshtjen”, të mbështetur nga qeveria Suedeze nga programi “Forcimi i policimit në Komunitet në Shqipëri”, organizoi në 6 Qershor një trajnim me punonjësit … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

BE-ja planifikon të shpenzojë 10% të ndihmës humanitare për edukimin gjatë emergjencave

        Në një konferencë për shtyp, Christos Stylianides, anëtari i Komisionit Europian, përgjegjës për ndihmën humanitare dhe menaxhimin e krizave, deklaroi se BE-ja do të shtojë financimet për edukimin mbi emergjencat. Plani është që BE-ja të shpenzojë … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment