Takime ndërgjegjësuese në Fushë-Arrëz kundër dhunës në familje

NCCS po vazhdon me zhvillimin e aktiviteteve të projektit “Munde dhunën, thyeje heshtjen”,  në kuadër të Programit “Fuqizimi i Policimit në Komunitet në Shqipëri” (SCPA), i financuar nga Qeveria Suedeze. Projekti synon përmirësimin e ndërveprimit mes Policisë së Shtetit dhe aktorëve të tjerë lokalë për rritjen e cilësisë së masave parandaluese dhe shërbimeve për rastet e dhunës në familje.

Në 27 Prill, në ambjentet e Qendrës Sociale në Ndihmë të Njerëzve në Nevojë u zhvillua një takim me gratë e fshatit Lumardh, Fushë-Arrëz. Trajnuesi, mjeku Nikolin Bardhoku, u prezantoi të pranishmëve projektin, donatorin, problematikën e dhunës në familje, çfarë lehtësirash ofron shteti ndaj viktimave të dhunës në familje etj. Ai u dha informacion mbi urdhrin e menjëhershëm të mbrojtjes, urdhrin e mbrojtjes, strehimin e grave në rrezik etj.

Mjekja tjetër e pranishme në takim, Jona Musabelliu, sqaroi pjesëmarrëset se mjekët i trajtojnë rastet e dhunës me vëmendje të veçantë dhe se i raportojnë ato në polici. Gratë pjesëmarrëse në takim përcollën eksperiencën dhe mendimet e tyre mbi dhunën. Pjesëmarrëset theksuan se prindërit duhet të komunikojnë me fëmijën me dashuri, me zë normal, jo me tone të larta, kurse fëmijët nuk duhet të shikojnë filma të dhunshëm.

Pas Lumardhit aktiviteti i rradhës u zhvillua në gjimnazin e Fushë-Arrëzit, në 11 Maj, me praninë e edhe të punonjësit të policisë, Z. Arben Islami, i cili ka qenë i pranishëm në të gjitha aktivitetet e organizuara nga projekti. Z. Islami kërkoi bashkëpunimin e të rinjve në denoncimin e rasteve të dhunës në polici.

 

 

 

Fotografi nga aktivitetet

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.