Trajnim i stafit mjekësor në Qafë-Mal, Fushë-Arrëz mbi dhunën në familje

Në 12 Prill Qendra Kombëtare për Shërbime Komunitare organizoi një trajnim mbi dhunën në familje me stafin mjekësor të qendrës shëndetësore Qaf-Mal, Fushë-Arrëz.

Takimi u organizua në kuadër të projektit “Munde dhunën, thyeje heshtjen”, i mbështetur financiarisht nga Qeveria Suedeze në kuadër të programit “Fuqizimi i Policimit në Komunitet në Shqipëri”-SCPA. Ishin prezent në takim përfaqësuesja e programit SCPA, Znj. Miranda Fishka; kryetari i njësisë administrative Qafë-Mal, Fushë-Arrëz, punonjësi i policisë përgjegjës për zonën, Z. Arben Islami etj.

Pjesëmarrësit në takim u informuan mbi mekanizmat mbrojtës të viktimave të dhunës në familje, veçanërisht për urdhrin e menjëhershëm të mbrojtjes, urdhrin e mbrojtjes; për detyrat që personeli mjekësor ka për depistimin, trajtimin e viktimave të dhunës në familje dhe raportimin e rasteve të dhunës në polici dhe bashki. U theksua se parimi i përgjithshëm i punës profesionale të stafit mjekësor është konfidencialiteti dhe ruajtja e privatësisë së pacientit, por rastet e dhunës në familje raportohen në polici kur viktima është fëmijë apo dhuna ndaj viktimës shkakton dëme fizike, dhe në shërbimin social në bashki kur dhuna është jo-fizike dhe viktima kërkon ndihmë.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.