Fushata #EUEducationEmpowers

BE-ja po realizon aktualisht një fushatë me titull “#EUEducationEmpowers”. Fushata e filluar në 18 Dhjetor 2017, synon qytetarë të BE-së për të shtuar ndërgjegjësimin mbi punën e BE-së në edukimin e fëmijëve të prekur nga krizat humanitare kudo në botë.

Fushata zgjat deri në Shkurt 2018 dhe synon transmetimin e filmave në kinema, transmetimin e spoteve, dhe shpërndarjen e tyre në median sociale. Mesazhi kryesor i fushatës është se arsimimi u ofron fëmijëve në situate humanitare, siguri, mundësi për të zhvilluar aftësi praktike, si dhe një ndjenjë normaliteti.

Fushata realizohet në 6 vende të BE-së: Austri, Estoni, Gjermani, Greqi dhe Irlandë. Videoja kryesore e fushatës fokusohet në kriza si ajo në Siri, dhe do të transmetohet në kinema në 6 vendet e synuara nga data 21 Dhjetor.

Komisioneri i BE-së për Ndihma Humanitare dhe Menaxhimin e Krizave, Christos Stylianides, afirmoi dedikimin e BE-së për edukimin gjatë emergjencave, “Ne nuk mund të tolerojmë gjenerata të humbura dhe nuk duhet të lëmë që asnjë fëmijë të mbetet mbrapa.  Arsimimi shpëton jetë edhe në emergjenca. Arsimimi pajis çdo vajzë dhe djalë me aftësi për të ardhmen. Për çdo fëmijë jeta duhet të jetë si një tregim që ata vetë e mendojnë.”

Në vitet 2012 dhe 2017, BE alokoi 200 milion euro në gjithë botën për të ndihmuar arsimimin në emergjenca. Mbi 4.7 milion fëmijë në 52 vende të botës përfituan nga aktivitetet e financuara. Fondet kanë financuar edukimin jo-formal, formal, pajisjen e fëmijëve me materiale edukative, si dhe kanë mbështetur trajnimin e mësuesve dhe edukatorëve. Në vitin 2018 BE-ja do jape 8% të ndihmës së saj humanitare.

Advertisements
This entry was posted in Lajme. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.