Takim ndërgjegjësues kundër dhunës ndaj grave me aftësi të kufizuar

Qendra Kombëtare Për Shërbime Komunitare organizoi në datë 19 Janar, me të rinjtë e gjimnazit “Urani Rumbo” ne Gjirokastër, një takim ndërgjegjësues mbi dhunën gjinore ndaj grave me aftësi të kufizuar. Në takim të rinjtë u informuan mbi fenomenin e përhapur të dhunës në familje, format e dhunës, mekanizmat mbrojtës dhe strehëzat për gratë e dhunuara.

U shfaqën gjatë takimit pjesët teatrale të regjistruara, “Talenti, aftësia pa kufi”, “Në kërkim të dashurisë”, me regjizor Bledar Naska, aktore Blerina Shalari dhe Evisa Budini.

Të rinjtë shprehën mbështetjen e tyre pë viktimat e dhunës dhe e dënuan fenomenin.

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.