Takim me pushtetin lokal Fushë-Arrëz

Takim ne FusheArrez me ALCDF_3Në një takim të stafit të NCCS-së, Dega Fushë-Arrëz, me nën-kryetarin e Bashkisë Fushë-Arrëz, Z. Gjokë Nikolli, dhe punonjës të tjerë të kësaj bashkie, u prezantuan aktivitetet e projektit të NCCS-së “Rritje e kapacitetit të komunitetit të Fushë Arrëz-it për ruajtjen e farave lokale bujqesore, arrore dhe frutore”, të financuar nga Bashkimi Europian, si dhe u diskutua mbi mundësitë e tjera të bashkëpunimit. Në takim ishte i pranishëm dhe zoti Besnik Alku, përfaqësuesi i Fondit Shqiptar të Zhvillimit të Kapaciteteve Lokale-ALCDF, organizata mbështetëse e projektit.

Mbi 8 fara të varieteteve lokale të bimëve bujqësore të zonës sëFushë-Arrëzit janë grumbulluar deri tani në misione eksploruese dhe grumbulluese, dhe janë depozituar në bankën Gjenetike Shqiptare. Farat e grumbulluara janë: arra e Kabashit, hudhra e Gojanit, Misri i Moravës, misri kokoshkë, fasulja laramane, fasulja e përzier, fasulja e kuqe, fasulja e Iballës.

Zona e Fushë-Arrëzit përballet me probleme të mëdha sociale, dhe në takim u diskutuan dhe projekte të tjera që mund të realizohen me bashkëpunim me pushtetin lokal, si psh. punësimi i grave, ku NCCS ka eksperiencë të gjatë.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.