Gjobitet nga Urdhri i Infermierit një infermiere

Nga Rita Strakosha

Në vijim të kërkesës së së Qendrës Kombëtare Për Shërbime Komunitare në Urdhrin e Infermierit për ndjekjen disiplinore të një infermiereje, Komisioni Disiplinor i Urdhrit të Infermierit të rajonit Tiranë, në datë 14 Janar 2016, vendosi marrjen e masës disiplinore ndaj saj, gjobë 30,000 lek.

Rasti i infermieres u denoncua në shtator në media. Një paciente në Shërbimin Infektiv në QSUT u ankua se infermierja nuk i kishte bërë një antibiotik dhe dyshonte se arësyeja ishte mos-dhënia e rrushfetit.

Pas ankesës së pacientes u mblodh stafi i Shërbimit Infektiv dhe ky i propozoi QSUT-së marrje të masës disiplinore “vërejtje me paralajmërim”. Infermieres, si pasojë, ju ndërpre marrëdhënia e punës për shkelje të detyrimeve kontraktuale me faj të rëndë.

Urdhëri i Infermierit është organ i pavarur nga QSUT, e merret me mbrojtjen e pacientëve nga kequshtrimi i profesionit nga ana e infermierëve. Si i tillë Urdhëri mund të marrë në mënyrë të pavarur masa disiplinore për infermierët. Masat disiplinore të Urdhrit, ndryshe nga ato të QSUT-së, kanë pasoja në afatgjatë dhe mbi liçencimin e infermierit.

This entry was posted in Lajme. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.